Wat is een Biologische Tandarts ?

an open mouth of a person

Dit is een vorm van mondzorg, waarbij gebitsproblemen mede in verband worden gebracht met de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook speelt het gebruik van biologisch en lichaamsvriendelijk materiaal een centrale rol in de behandeling bij een biologische tandarts.


Kies een goeie Biologische Tandarts

Ken je dat? Met zorg denk je een Biologische Tandarts uit te kiezen. In Nederland gebruikt men ook de term “bio-energetische tandartsen”. Je vindt de lijst bij de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde, de NVBT. Nou hoorde ik van een praktijk en je gaat er de eerste keer er naar toe. In mijn geval heb ik een aantal lichamelijke beperkingen en er zouden aanwijzingen zijn dat die een oorsprong in mijn mond ligt, dus de tandarts uitgebreide informatie gestuurd en een beetje zenuw achtig naar de eerste afspraak ..

Is dit wel een Biologisch of Holistische benadering?

Nadat ik met het WMO vervoer, ik noem ze ” busje komt zo” , in de praktijk en bij mijn tandarts binnenkwam was alles prima. Heel snel lag ik met m’n mond open en daarna werden er 2 foto’s gemaakt. Toen ik aangaf dat de reden o.a. was dat ik nu met een rollator loop en ik bij een biologische tandarts ben om dat te onderzoeken. Er werd vlug overheen gestapt en volgens de tandarts was de beste optie om 4 elementen door een kaakchirurg te laten verwijderen. Heel gemakkelijk eerst “ff” langs de tandtechnicus om het metalen (!) frame voor te bereiden op de nieuwe elementen die er bij geplaatst moesten worden. Daarna naar de kaakchirurg om een afspraak te maken. Afijn ik bel en vraag hoe het in zijn werk gaat en waar ik rekening mee moet houden. Het antwoord was dat de kaakchirurg maar 15 minuten bezig is , dus ik ben zo klaar … Toen ging eindelijk alles op rood en mijn geest en lichaam werden er daadwerkelijk ziek van. Mijn initiële hulpvraag was kijk eens in mijn mond of er een verband lijkt te zijn met de lichamelijke gebreken en mijn mond … Met vertrouwen in de biologische tandarts een gesprek aangevraagd. Hierin aangegeven of ze een nieuwe verwijsbrief voor de kaakchirurg kan maken waar er duidelijk gevraagd word of hij naar mijn situatie wil kijken. In dit regeltjesland krijgt de kaakchirurg alleen vergoed wat er in de verwijsbrief staat, dus alleen de verwijzer kan hier in sturen. Natuurlijk voert een kaakchirurg alleen uit en denkt niet zelf na, domme ik om te denken dat hij slimmer is als een tandarts … Om een definitief einde te maken aan mijn vertrouwen in deze tandarts vertelde ze me dat de verwijsbrief niet aangepast hoefde te worden.. Conclusie 1; Dit was niet een holistische / biologische tandarts die het welbevinden van de gehele patient op de eerste plaats stelt, om het zwak uit te drukken.

De tweede Biologische Tandarts

Via een tandarts assistente kreeg ik het advies om eens bij Tandartspraktijk De Liefde langs te gaan. Mijn eerste bezoek was bij de lieve rustige en kundige Ayda Goharani (tandarts) die alle tijd nam om mijn gehele situatie door te nemen en om het te begrijpen stelde ze me ook veel vragen. Om niets te vergeten had ik al zoveel mogelijk gemaild vooraf en het belangrijkste uitgeprint mee genomen. Een hele goeie aangezien ik bij de eerste tandarts toch overweldigd was en te weinig weerwoord, of voet bij stuk heb gehouden. Dat zou me niet meer over komen. Nou daar hoef je niet bang voor te zijn als je bij Tandartspraktijk De Liefde komt. Na de foto’s en mijn gebit goed te hebben onderzocht was de haar eerste conclusie dat ze op basis van deze informatie geen reden zag waarom de elementen getrokken zouden moeten worden. Een beter inzicht zou volgen als ik me laat “doormeten” door Hans de Liefde.

Electro-acupunctuur door Tandarts

Hans nam toch de tijd voor me nadat WMO vervoer er 1,5 uur over had gedaan om me te brengen. Ik was een half uur te laat ! Normaal zou je hier onwijs van in de stress schieten. Je kan niet meer geholpen worden, het kost het volle bedrag van het consult, en Hans gaat bijna op vakantie dus je zou ook nog eens 5 weken moet wachten. Door te blijven geloven dat het ergens goed voor is, het is wat het is dus accepteer het maar roep je toch alle positieviteit op. Ik bedank de lieverd aan de balie en Hans dat ze ondanks deze tegenslag ze me toch nog hebben kunnen helpen ! Karma kan zo mooi zijn als we het een kans geven zich te manifesteren.

Voor de meting zijn wat voorwaarden zoals geen metalen zoals sieraden, zo min mogelijk kunststof, geen telefoon of smart watch op het lichaam enz. Tijdens de meting test de behandelaar bepaalde acupunctuur punten en krijgt een geluid feedback. Heel duidelijk was het toen ik mijn Frame’s in mijn handen nam er een heel ander signaal kwam. Dit gaf aan dat mijn lichaam in onbalans komt met de huidige metalen frames. Dit kan tevens de metalen verklaren die een orthomoleculair arts eerder al bij me heeft vastgesteld. Ook heeft Hans de elementen getest en kwam met de meeting er achter dat er twee uit moeten.

Conclusie en vervolgstappen

Ook in de zogenaamde alternatieve wereld zijn er duidelijke verschillen in wat de benadering van Biologische Tandarts is. Als ik zo negatief reageer op metaal van de huidige frames en een kaakchirurg in 15 minuten 4 elementen kan trekken en dichtnaaien ben ik blij dat mijn gevoel vertelde wat achteraf de logica onderbouwd. Ja als exact wetenschappelijk geschoold sta ik elke keer weer te kijken wat je bij kunt leren door nieuwe informatie te onderzoeken en te laten binnenkomen. Ik heb vernomen dat er momenteel 2 hele goeie Biologische Tandartsen in Nederland zijn die verantwoord elementen kunnen trekken en de holte met Ozon kunnen desinfecteren. Over Karma gesproken; Eén van de specialisten werkt bij Tandartspraktijk De Liefde en gaat dat bij mij doen. Er zullen frames van lichaamsvriendelijke kunststof voor mij gemaakt worden.

Verbind je, onderzoek de informatie die je hoort, denk na, heb lief en ga met licht en liefde geven door het leven !
Natuurlijk waardeer ik jullie commentaar hierover onder de post of in de mail en deel het bericht met je vrienden.
 Graag wil ik jullie verzoeken mij te steunen door donaties om mijn reis “op weg naar beter” mogelijk te maken.

 

bezoek de Donate pagina (https://brainfusion.nl/donate/) voor meer opties

(*disclaimer: Niets op deze website is bedoeld als een medisch advies. Het is niet de de bedoeling om de indruk te geven dat een mening ook waarheid is. Mijn visie , of die van anderen die ik vermeld, geven geen waarheidsclaim of zijn bedoeld om mensen die een andere mening hebben te kwetsen. )

 

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.