Hoe doe je een galblaasspoeling en leverreiniging ?.

Als bij jou galstenen zijn vastgesteld of als je denkt dat u er last van te hebben, dan is er een manier om ze op natuurlijke wijze te verwijderen zonder operatie. Afhankelijk van de grootte en ernst van uw galstenen, kunnen de galblaasspoeling en leverzuivering jou lichaam helpen de galstenen veilig en effectief te passeren. In dit bericht zal ik met je delen waarom je de reiniging zou kunnen overwegen boven een operatie, de stappen van de reiniging en mijn ervaring hiermee.  


Als onderdeel van mijn reis Op Weg Naar Beter kreeg ik het advies om te ontgiften. Bij een SO/Check werd er een te hoge hoeveelheid metalen gemeten en met een Quest9 scan kwam het advies om een lever reiniging te doen. Nu is de lever een heel belangrijk orgaan wat buiten de aanmaak van belangrijke stoffen ook de afbraak van “schadelijke” stoffen regelt in je lichaam.

Er zijn twee methodes die we onderzoeken, de eerste is via Andreas Moritz die de detox methode heel mooi beschrijft in een Bestand wat ik heb gelezen en apart zal bespreken. De Tweede methode is via Kelsey van Greenwillowhomestead.com en is uitgebreider, maar ook meer gericht op het vermijden van ongemak en een makkelijker detox.

 • Let op: sommige van de onderstaande links zijn gelieerde links, wat inhoudt dat ik zonder extra kosten voor jou een commissie verdien als je uiteindelijk op een artikel klikt en dit koopt. Ik heb de voor mijn vertrouwde favorieten gevonden door onderzoek en wederhoor en ik wil ze met je delen, zodat je niet te maken krijgt met alle waardeloze rotzooi waar ik helaas ook mee te maken kreeg.
Disclaimer : ik ben verplicht te zeggen dat u uw arts moet raadplegen voordat u de galblaasspoeling en leverreiniging uitvoert. Ik ben geen arts en de informatie in dit bericht mag niet worden gezien als professioneel medisch advies. Als u de informatie in deze blogpost gebruikt of erop vertrouwt, doet u dit op eigen risico.

Waarom zijn galstenen een probleem voor uw gezondheid?

Wanneer de galwegen en de galblaas vol raken met galstenen, blokkeert het de juiste hoeveelheid gal die in je dunne darm stroomt, wat nodig is voor een goede vetvertering.

Zonder de noodzakelijke hoeveelheid gal die in uw dunne darm stroomt om vet te helpen verteren, kunnen tal van problemen met de spijsvertering en het hele lichaam de kop opsteken. Gal bevat galzuren, die uw lichaam helpen vet af te breken, zodat de dunne darm het kan opnemen en gebruiken voor energie en voeding.

Gal bereikt dit door emulgering (denk aan hoe een ei olie en water helpt mengen tijdens het bakken). Wanneer gal vet emulgeert, breekt het het af in microscopisch kleine druppeltjes waardoor het vet verterende enzym lipase veel beter kan werken. Dit proces zorgt ervoor dat in vet oplosbare vitamines gemakkelijker worden opgenomen door uw dunne darm.

Het moraal van het verhaal? Geen gal – geen opname van al die heerlijke en voedzame kokosolie of grasboter die je hebt gegeten!

Galproductie is ook een vorm van ontgifting. Het lichaam scheidt vormen van afval, zoals bilirubine en overtollig cholesterol, af door het in de galwegen te dumpen, die het lichaam vervolgens via de ontlasting verlaten. Elke dag wordt ongeveer 500 mg overtollig cholesterol uitgescheiden in uw gal en uitgescheiden via uw ontlasting! De gal wordt teruggevoerd naar je bloed en teruggebracht naar je lever via het ilium.

Gal wordt opgeslagen en geconcentreerd in uw galblaas. Wanneer je een vetrijke maaltijd eet, geeft een cascade van hormonen signalen aan je galblaas om te beginnen met pompen, waardoor de opgeslagen en geconcentreerde gal in je dunne darm vrijkomt om de vetvertering (of emulgering als je wilt) op gang te brengen.

Als u last heeft van galstenen, betekent dit dat uw galblaas zijn werk niet kan doen. Uw galstroom wordt vertraagd of sterk verminderd en er zullen een hele reeks symptomen hun kop op steken.

Wat zijn de symptomen van galstenen?

Symptomen van galstenen kunnen variëren van helemaal geen symptomen voelen tot mild en ongemakkelijk of extreem ernstig , waarvoor serieuze medische tussenkomst nodig is.

We beginnen eerst met de milde en ongemakkelijke symptomen:

 • Zeurende pijn onder je rechter ribbenkast 10-20 minuten na het eten
 • Zeurende pijn achter je rechterschouderblad 10-20 minuten na het eten
 • Cystische acne langs de lymfeklieren in de nek (met een back-up van de galproductie kun je niet ontgiften, dus je lichaam vindt andere manieren om het te doen!)
 • Comedon acne (kleine bultjes zonder witte of zwarte kop) rond de kin en slapen van het voorhoofd (alweer detox-problemen)
 • Spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en misselijkheid na het eten van een vette maaltijd

Extreem ernstige symptomen , zoek onmiddellijk medische hulp (sla deze reiniging over en laat u opereren!):

 • Buikpijn waardoor u niet kunt zitten of comfortabel kunt zitten
 • Geelverkleuring van uw huid of ogen (geelzucht veroorzaakt doordat het lichaam bilirubine niet kan uitscheiden en ontgiften)
 • Overmatig braken of misselijkheid waardoor u niet kunt eten

Dus als u een van de milde en ongemakkelijke symptomen ervaart die hierboven zijn vermeld, of als bij u galstenen zijn vastgesteld die kleiner zijn dan een kauwgombal, overweeg dan om de galblaasspoeling en leverreiniging te proberen om uw galstenen te passeren en uw galproductie weer op peil te krijgen. Als u een echografie heeft gehad en de galstenen zijn groter dan een kauwgombal, neem dan contact op met uw arts en overweeg een operatie .

Waarom de galblaasspoeling en leverreiniging werkt

Om uw galblaas en galwegen te helpen galstenen op natuurlijke wijze te verdrijven, moet je je spijsverteringskanaal openen en ontspannen. Je bereikt dit met de reiniging door magnesiumsulfaat, of beter bekend als Epsom-zouten , in te nemen . Epsom-zouten worden al tientallen jaren gebruikt om constipatie te behandelen. Epsom-zouten ontspannen en trekken water naar de darmen, waardoor de ontlasting zachter wordt en beter doorlaat.

Vanwege deze osmotische werking moet je heel goed gehydrateerd zijn voordat je met de reiniging begint!

Disclaimer: zorg ervoor dat u test hoe u reageert op Epsom-zouten voordat u begint met reinigen door een kleine dosis te nemen en vervolgens uw dosering stapsgewijs op te bouwen.Dit kun je doen door te beginnen met 1 Epsom zoutcapsule per dag, en dan op te bouwen naar 15 capsules per dag. Sommige mensen lijden aan hypermagnesiëmie, waarbij hun lichaam de hoge dosering magnesium niet aankan. De tekenen en symptomen zijn braken, overmatige misselijkheid, verminderde ademhaling (moeite met ademhalen), spierzwakte en een zeer trage hartslag. Als u een van deze symptomen ervaart, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen! Ik weet dat het eng klinkt, maar een eenvoudige doseringstest zal u helpen bepalen of u risico loopt.

De secundaire actie van de reiniging is om je spijsverteringssysteem een ​​flinke dosis gezond vet te geven om je galblaas te signaleren om gal in je dunne darm te pompen. Ik ben het liefdevol een Vet Bom gaan noemen. Tussen de Epsom-zouten die je spijsverteringsstelsel ontspannen en de hoge dosis vet die je galblaas signaleert om aan het werk te gaan, gaan galstenen veilig door de galwegen en galblaas naar je dunne darm en naar buiten via uw ontlasting.

L-Ornithine- capsules worden ingenomen om uw ureumcyclus te ondersteunen, overtollige stikstof te absorberen en ammoniak uit uw spijsverteringssysteem uit te scheiden – beide zullen u helpen in slaap te vallen op de avond van de reiniging. Geloof me, het is een supplement dat je niet wilt overslaan, anders beleef je de slechtste nacht van je leven. Ten slotte helpt een kleine dosis zwarte walnoot de lever bij extra ontgifting. Zeker overslaan als je een notenallergie hebt!

Ben je klaar om stap voor stap te leren? Laten we beginnen.

(NB: In Nederland hebben we iets andere leverancier dan hieronder afgebeeld )

Om een ​​galblaasspoeling + leverreiniging uit te voeren, heeft u het volgende nodig:

Optioneel voor pre- en postreinigingsprotocol:

Hoe een galblaasspoeling en leverreiniging te doen

Hoe doe je een galblaasspoeling en leverreiniging

U wilt de reiniging in een weekend doen of twee volle dagen vrij nemen van uw werk. Ga absoluut geen sociale verplichtingen of verplichtingen aan. De reiniging duurt in totaal 48 uur en het duurt ook zo lang voordat je je weer “weer normaal” voelt.

1. Voer een maand voor de reiniging een natuurlijke parasietenreiniging uit met diatomeeënaarde om je dunne en dikke darm te helpen opruimen. Ik gebruikte Bentonite Clay wat ongeveer hetzelfde doet.  (Klik hier voor alle informatie en stappen voor het reinigen van parasieten).

2. Twee weken voorafgaand aan de reiniging, drink elke dag een kopje Liver Detox Tea De thee helpt je lever uit te spoelen en te versterken, de galproductie te verhogen en galkaf (binnenkort galstenen) naar de galblaas te verplaatsen.

2a. De laatste 6 dagen neem ik 2 keer 4 eetlepels ACV ( Apple Cider Vinegar )
De Apple Cider Vinegar maakt de gal en lever stenen zachter waardoor ze makkelijker het lichaam kunnen verlaten. mijn voorkeur gaat uit naar Bragg en omdat het sowieso goed is om elke dag 2 eetlepels ACV te nemen koop ik ze per 3. ( eigen toevoeging op basis van het protocol van Andreas Moritz )

3. Beperk de dag voordat u met de reiniging begint uw vetinname zoveel mogelijk om gal op te bouwen en te concentreren in de galblaas.

4. Eet op de dag van de reiniging een licht vetvrij ontbijt. Ik raad staal gesneden haver met bosbessen aan. Neem geen van uw supplementen of vitamines. Als u medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u deze reiniging uitvoert. Drink veel water, ik adviseer 40oz water voor 12.00 uur.

5. Eet na 12.00 uur niet meer. Je kunt echter wel voldoende water drinken!

6. Rust uit! Kijk een film, binge je favoriete Netflix-show.

7. Neem om 18.00 uur uw eerste dosis van 15 Epsom-zoutcapsules. Drink geen Epsom-zout opgelost in water omdat het vreselijk smaakt.

8. Rust uit! Ga niet joggen of wandelen, parkeer je keister gewoon op de bank met een goed boek of film.

9. Neem om 20.00 uur uw tweede dosis van 15 Epsom-zoutcapsules.

10. Rust uit! Je zult dingen gaan voelen gebeuren in je hele spijsverteringsstelsel. Ik voel altijd veel bubbels en “klotsen” als water dankzij de Epsom-zouten in mijn darmen wordt gezogen.

11. Om 21:45 uur is het tijd om de Fat Bomb voor te bereiden. Haal je grapefruit, olijfolie, ahornsiroop, L-ornithine en zwarte walnootcapsules tevoorschijn. Ga dan nog een laatste keer naar de badkamer. Het is tijd om die flinke hoeveelheid gezond vet aan je spijsverteringsstelsel te leveren – Fat Bomb here we come!

 • Snijd de pompelmoes doormidden en pers deze uit. Je hebt ½ kopje vers grapefruitsap nodig (of ½ kopje  citroensap als je geen grapefruit kunt).
 • Giet in een kleine glazen pot ½ grapefruitsap, ½ kopje biologische olijfolie en 3 eetlepels ahornsiroop.
 • Schroef het deksel op de pot en schud krachtig gedurende 20 seconden. Het grapefruitsap helpt de olijfolie te emulgeren, waardoor het VEEL gemakkelijker wordt om naar binnen te gaan. Door de ahornsiroop smaakt het beter.
 • Zodra je vetbom grondig gemengd is, steek je je rietje erin en drink je het binnen 10 minuten op. Terwijl je nipt, neem je 8 L-Ornithine-capsules en 2 Black Walnut-capsules.

Dit drankje smaakt anders voor elke persoon die de reiniging heeft geprobeerd, sommigen vinden het niet erg en zijn blij om iets in hun maag te krijgen nadat ze niet hebben gegeten, en sommige mensen hebben er gewoon een hekel aan. Ik ben zelf heen en weer gegaan over hoe ik me voel over de Fat Bomb, soms kijk ik er naar uit en soms heb ik moeite om het onder de knie te krijgen. Pro-tip: achtervolg je slokjes van de Fat Bomb met slokjes meer ahornsiroop om je gehemelte te resetten.

12. Als je alles onder de knie hebt, moet je onmiddellijk in bed gaan liggen. Ik meen het. Ruim de rommel in je keuken niet op en gebruik de badkamer niet. Je moet gaan liggen en blijven liggen! U moet minimaal 30 minuten stil blijven liggen. Het beste wat je kunt doen is in slaap vallen, en dat is wat ik doe. Terwijl je slaapt, gaan er galstenen door je dunne en dikke darm!

13. ’s Nachts sta je misschien op en moet je de badkamer gebruiken, wat prima is. De vroegste diarree die ik heb ervaren is om 4 uur ’s ochtends. Over gesproken…

14. Neem om 6 uur ’s ochtends uw derde dosis van 15 Epsom-zoutcapsules.U zult meer diarree krijgen, en op dat moment moet u op galstenen controleren! Je ontlasting zal zinken en de galstenen zullen drijven, dus zorg ervoor dat je een kijkje neemt voordat je doorspoelt. Hier zijn enkele van de mijne van de laatste reiniging die ik deed:

Galstenen variëren in kleur van heldergroen tot stoffig geel. Zoals ik al eerder zei, kunnen ze zo klein zijn als een stofje of zo groot als een kauwgombal. Ik zie meestal de meeste galstenen tussen 10.00 en 14.00 uur.

15. Ga gerust terug naar bed of blijf je favoriete serie op Netflix kijken. Je diarree zal snel en vaak opkomen, dus zorg ervoor dat je dicht bij de badkamer kampeert als je kunt! Dit is waarom je de reiniging niet moet doen als je enige vorm van verplichting of werk hebt.

16. Neem om 8.00 uur uw laatste dosis van 15 Epsom-zoutcapsules. 

17. Verwacht veel toiletbezoeken, algemene vermoeidheid en vreemde fascinatie voor de galstenen die uit je lichaam komen!

18. Om 10.00 uur kun je een klein glaasje vruchtensap drinken om je spijsvertering weer wakker te maken
.
19. Om 12.00 uur kun je een kopje biologische bottenbouillon opwarmen met veel zeezout om de elektrolyten te helpen herstellen.

20. Om 14.00 uur kun je nog een kopje bottenbouillon nemen en wat groenten toevoegen, zoals broccoli en wortels.

21. Tegen 16.00 uur zou je je weer meer jezelf moeten gaan voelen. Diarree zal tot de avond blijven verschijnen, maar je kunt een lichte maaltijd eten voor het avondeten, zoals witte rijst gekookt in bottenbouillon met een eetlepel biologische kurkuma en een snufje zeezout erdoorheen gemengd.

En nu heb je de galblaasspoeling en leverreiniging voltooid. Hoera!

Hoe vaak moet je de reiniging doen?

​Ik probeer de reiniging graag eens in de twee jaar uit te voeren , aangezien ik meer last heb van galstenen dan de meeste personen. Ik haal bij elke reiniging minstens 30 stenen eruit, dus ik weet dat het werkt. Ik eet een vetrijk dieet dat lijkt op de richtlijnen van de Westin A. Price Foundation (veel dierlijk vet uit de wei en orgaanvlees), dus een volledig functionerende galblaas is belangrijk voor mij.

Origineel is geschreven door Kelsey Jorissen op Greenwillowhomestead.com
Ik heb er veel van geleerd en hoop dat het ook veel voor jou kan betekenen !