Geestelijk Welzijn

Dat het tussen je oren goed zit heeft invloed op je lichaam …Ook horen we vaker de uitspraak dat wat je aandacht geeft , dat groeit… Op mijn reis naar beter ben ik dit meer gaan onderzoeken en toepassen. Een van de zaken was altijd al dat ik probeer om ook tegenvallende zaken positief te “labelen” zodat het een positieve in-print in mijn hoofd krijgt.
Als iemand op een gegeven moment doorheeft dat je aan een boel kanten “bij de neus”genomen word en je daar doorheen prikt heb je een staat bereikt waar je nooit meer uit komt. Als je het eenmaal bereikt hebt dan kan je het nooit meer terugdraaien. Een van de meest bekende voorbeelden is dat sommige mensen hier een jong meisje inzien, terwijl andere mensen er juist een oudere vrouw in herkennen. Het is bijna onmogelijk om de twee varianten te blijven zien. En als je het andere beeld “ineens”herkend kan je niet meer terug.
Zo zijn er mensen recent veroordeeld waarvoor er bv 20 jaar geleden niet genoeg bewijs was. Werden er recent inkomsten bronnen geblokkeerd en zelfs complete bankrekeningen , met een hoog saldo erop, van mensen afgepakt, op basis van “een vermoeden van iemand”. Waarom vertel ik deze verschrikkelijke dingen? Omdat het bij een boel mensen tussen de oren is gaan zitten alsof het 100% terecht is dat dit is gebeurd … (1e: Willem Holleeder, 2e: Alex Jones) Woorden kunnen dus vast gaan zitten in je hoofd en als “waarheid” ervaren worden …
Hoe kan je hier mee omgaan? En nog beter, Hoe kun je het ombuigen tot het een voordeel voor jezelf wordt waardoor dezelfde ervaring je juist sterker maakt in plaats van zwakker ? Mijn persoonlijke verhaal begint met de negatieve kant. Ik ontwikkelde steeds meer spierspanning en elke keer dat ik opstond dacht ik “het gaat alweer moeilijker om op te staan” Dit had als effect dat ik een serieuze depressie ontwikkelde en zelfs mogelijkheden om een eind aan mijn leven te maken heb onderzocht. Toen ik , gelukkig, tot inkeer kwam en de wil terugvond om te overleven, heb ik juist dit “omgedraaid” en elke keer dat ik ( met aanzienlijke pijn ) ging opstaan juist dacht: “Wat goed, je bent alweer opgestaan !” en dat geeft de kracht.
Om terug te komen op “Wat je aandacht geeft Groeit” is dat we dit allemaal onbewust vaker doen als we denken. De meest alerte mensen trappen zelf in de valkuilen waar ze anderen voor waarschuwen. Het is dus heel belangrijk om je eigen uitspraken en gedrag jegens andere mensen te blijven evalueren en bij te stellen. Nee IK ben niet perfect en maak dus óók fouten die ik niet wil maken. Hier moet je jezelf voor vergeven en ook diegene waar je het naartoe hebt geuit verschonen. Hier is Ho’oponopono een hele mooie en krachtige manier voor !
Ik ben weer begonnen met EFT. Vaak word het ook als Tapping genoemd. Nick Ortner heeft hier veel mooi en belangrijk werk voor gedaan. Click voor meer info hier. Je benoemt negatieve zaken en buigt ze om zodat ze positief en losgelaten kunnen worden zodat je lichaam een kans krijgt om te herstellen. Er worden veel mooie resultaten mee geboekt. Van fysieke pijn tot emotionele stress worden er met succes mee behandeld.

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Geestelijk Welzijn

  1. Carl schreef:

    👍 goed onderwerp en mooie handvatten

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.