Hoe diatomeeënaarde te gebruiken als parasietreiniging voor mensen, huisdieren en vee

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken als parasietreiniging

Bron: Kelsey De Detox van de darmen is belangrijk om VOOR de lever detox te doen !

Als je je afvraagt ​​hoe je diatomeeënaarde kunt gebruiken voor het reinigen van parasieten, dan ben je hier aan het juiste adres! Ik kan je vertellen dat het niet alleen mij en mijn man veilig heeft geholpen, maar ook onze huisdieren en alle 90+ kippen op onze boerderij.

Ik probeerde diatomeeënaarde als laatste wanhopige poging om erachter te komen waarom ik ineens geen eieren meer kon eten. TMI, ik had al bijna een maand last van constante diarree die erger zou worden bij het eten van eieren. Ik was zo gefrustreerd en aan het eind van mijn Latijn. Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, voelde ik dat ik met een parasiet te maken had. Betreed de wereld van diatomeeënaarde.

In dit bericht zullen we precies bespreken wat diatomeeënaarde is, hoe het werkt om ongedierte en parasieten te doden en hoe je het precies kunt gebruiken voor je gezondheid en je huisdieren en vee. Laten we erin duiken!

Let op: sommige van de onderstaande links zijn gelieerde links, wat betekent dat ik zonder extra kosten voor jou een commissie verdien als je uiteindelijk op een artikel klikt en dit koopt. Ik heb hard gewerkt om mijn vertrouwde favorieten te vinden en ik wil ze met je delen, zodat je niet te maken krijgt met alle waardeloze rotzooi waar ik doorheen moest. Genoeg gezegd.

Disclaimer: ik ben verplicht te zeggen dat u uw arts moet raadplegen voordat u de Diatomaceous Earth Parasite Cleanse doet. Ik ben geen arts en de informatie in dit bericht mag niet worden gezien als professioneel medisch advies. Als u de informatie in deze blogpost gebruikt of erop vertrouwt, doet u dit op eigen risico.

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken voor een parasietenreiniging

Wat is diatomeeënaarde eigenlijk?

Diatomeeënaarde (DE) is een krijtachtig poeder dat bestaat uit gefossiliseerde eencellige organismen die worden gewonnen uit opgedroogde meer bodems. Deze verpulverde fossielen hebben een uitdrogend of uitdrogend effect op het exoskelet van parasieten. Daarover straks meer.

Niet alle DE is gelijk gemaakt, aangezien de kwaliteit kan variëren van de ene mijnbouwoperatie tot de andere. Niet alle DE is ook biologisch gecertificeerd, wat betekent dat het additieven kan bevatten of chemisch kan worden behandeld. Dit is belangrijk omdat u uzelf en uw dieren niets anders wilt geven dan pure DE voor levensmiddelen.

Dit is het gecertificeerde Food Grade Biologische merk dat ik aanbeveel.  Het komt uit Frankrijk waar het aan hoge eisen moet voldoen.  ( origineel bericht: )  Hoewel het misschien veel DE lijkt, gaat het lang mee (tenzij je meer dan 90 kippen hebt om te ontwormen zoals ik). Dit specifieke merk wordt gedolven in het noordwesten van Nevada, vlakbij de grens met Californië. De DE-afzettingen waren afkomstig van algenbloei aan de westkant van het Lahontan-meer uit het Pleistoceen. Persoonlijk waardeer ik dat het een Amerikaans product is en niet over een exorbitante afstand is verzonden om mijn boerderij te bereiken.

Hoe doodt diatomeeënaarde parasieten?

Hoe werkt diatomeeënaarde?

Vanwege zijn microscopische scherpte en uitdrogend effect kan DE het exoskelet van insecten en wormen uitdrogen en uiteindelijk doden. In een onderzoek uit 2018 naar termieten had het een 100% dodingspercentage van het tunnelende ongedierte. Het wordt ook gebruikt om graanetende plagen op afstand te houden wanneer boeren voer opslaan, wat aantoont dat het een sterftecijfer van 80% heeft wanneer het om de twee weken wordt toegepast. DE rommelt niet.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van diatomeeënaarde?

Aangezien DE een stof met fijne deeltjes is, moet u oppassen dat u het niet inademt. Het kan vooral zwaar zijn voor de longen als u astma of andere ademhalingsproblemen heeft. Het is niet schadelijker dan huisstof, maar toch is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je longen.

De stappen voor het gebruik van diatomeeënaarde als parasietenreiniging

Wat kan diatomeeënaarde voor mensen doen?

Hoe een parasietenreiniging te doen met diatomeeënaarde :

 1. Begin met 1 theelepel gemengd in een glas water. Drink dit ofwel 1 uur voor een maaltijd of twee uur na een maaltijd. Het doel is om een ​​lege maag te hebben.
 2. Herhaal dit elke dag gedurende tien dagen en verhoog uw hoeveelheid DE langzaam tot 2 theelepels als u dat wilt.
 3. Als je eenmaal tien dagen hebt bereikt, neem dan een pauze van zeven dagen
 4. Herhaal dit vervolgens gedurende 10 dagen. Misschien zie je een aantal interessante ontlastingen…. Gewoon een waarschuwing!

Er zijn een paar bijwerkingen die u kunt ervaren bij het reinigen van parasieten met DE.  

 • De eerste is wat obstipatie, maar het drinken van een extra glas water na het DE-drankje kan hierbij helpen.
 • Vervolgens kunt u, als gevolg van het afsterven van de parasiet, hoofdpijn, malaise, hersenmist en slaapproblemen ervaren. Deze bijwerkingen verschijnen omdat wanneer parasieten sterven en loskomen van uw darmwand, ze ammoniak en stikstof in uw systeem kunnen afgeven. Dit word ook wel een herxheimer effect genoemd.

Om hierbij te helpen kun je L-Ornithine-supplementen nemen om het teveel aan ammoniak en stikstof op te nemen en veilig uit te scheiden via je urine (L-Ornithine speelt een essentiële rol in de ureumcyclus). Ik raad dit merk in het bijzonder aan. Neem tot 1500 mg (drie capsules) voor het slapen gaan, afhankelijk van de ernst van uw bijwerkingen. In ieder geval op een lege maag !

Welke voordelen heeft diatomeeënaarde voor het lichaam?

Een enorm positief punt is dat DE naar niets smaakt, alleen een beetje korreligheid en de kleinste hint van kalk. Het is zoveel smakelijker dan andere gekke parasietreinigende brouwsels die ik heb gezien.

Vermindering van cholesterol in het bloed
Een Europese studie uit 1998 stelde vast dat gedurende een periode van 6 weken de inname van diatomeeënaarde gepaard ging met een significante verlaging van het serumcholesterol op enig moment, met een minimum in week zes.

De toegevoegde voordelen van silica
Een ander voordeel is dat DE een grote hoeveelheid silica bevat, een essentiële micronutriënt die helpt bij de haar- en nagelgroei.. Silica speelt ook een sleutelrol bij het helpen van de balans van calcium en magnesium in het lichaam, waardoor uiteindelijk uw hormonen onder controle blijven. Als u collageen gebruikt om de gezondheid van huid, nagels en haar te ondersteunen, helpt silica direct bij de vorming van collageen.

Het exfolieert zachtjes de huid
U kunt een ½ tl in uw gezichts- of bodywash mengen voor een zachte exfoliant. Ik meng het graag in wat biologische rauwe honing en gebruik zachte cirkelvormige bewegingen op mijn gezicht, en spoel het daarna af met warm water.

Afbeelding

Waarom zou je een parasietenreiniging doen?

Iedereen heeft een parasitaire lading. Soms wordt die parasitaire belasting te veel voor je lichaam en begint het je op meer merkbare manieren te beïnvloeden (dit geldt vooral als je huisdieren hebt!). Dus als je hebt geprobeerd te hacken wat er met je gezondheid aan de hand is en je voelt je ten einde raad, probeer dan DE en kijk of het de kers op de taart is.

Wat zijn enkele tekenen van parasieten in je darmen?

 • Vermoeidheid
 • Hersenen Mist
 • Spanning
 • Diarree die niet overgaat
 • Acne (specifiek back-ne)
 • Het plotseling ontstaan ​​van voedselallergie
 • Aanhoudende spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel of gas

Op basis van onze eigen experimenten zagen mijn partner en ik allebei een enorme afname van onze parasitaire belasting tijdens het gebruik van DE. We ervoeren over het algemeen minder een opgeblazen gevoel en minder “wallen” in ons gezicht toen we wakker werden. Dit brengt me ertoe te geloven dat, met welke parasieten we ook te maken hadden, het hielp om ontstekingen in ons lichaam te kalmeren door ze te doden. Ik ervoer een veel minder pijnlijke menstruatiecyclus, een enorme spurt in nagel- en haargroei (dankzij silica), evenals een enorme merkbare afname van hormonale acne. Het mooiste was dat ik weer eieren kon eten.

Houd er rekening mee dat dit onze eigen ervaringen waren, elke persoon is anders en u kunt andere voordelen ervaren.

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken om huisdieren te ontwormen

Wat kan diatomeeënaarde doen voor huisdieren?

Bij inwendig of uitwendig gebruik kan DE ook helpen de inwendige of uitwendige parasitaire belasting van uw huisdier te verminderen. Van vlooien tot luizen tot wormen, DE is een veilige en effectieve manier om de gezondheid van uw huisdier een nieuwe start te geven.

Stappen voor het ontwormen van katten met behulp van DE

 1. Meng ½ theelepel voor katten van minder dan 7 pond / 1 theelepel voor katten van ongeveer 10 pond / 1 ½ theelepel voor katten van meer dan 10 pond. in een enkele portie natvoer elke dag gedurende tien dagen.
 2. Geef ze dan een pauze van zeven dagen
 3.  Herhaal dit nog eens tien dagen. Zorg ervoor dat hun waterbakken schoon en gevuld blijven, want ze zullen meer dorst hebben!

Stappen voor het ontwormen van honden met behulp van DE

 1. Meng gedurende tien dagen elke dag ½ theelepel voor minder dan 25 lbs / 1 theelepel voor 25-50 lbs / 1 el voor meer dan 50 lbs in één portie natvoer.
 2. Geef ze dan een pauze van zeven dagen.
 3. Herhaal dit nog eens tien dagen. Nogmaals, zorg ervoor dat hun waterbakken schoon en gevuld blijven, want ze zullen meer dorst hebben.

Voor katten is het belangrijk op te merken dat u op dag vijf van de DE-reiniging misschien een diepe kattenbak wilt schoonmaken om de mogelijkheid van herinfectie van inwendige parasieten te voorkomen. Dit betekent ook rond de kattenbak. Als je vloerbedekking rond de kattenbak hebt, strooi dan een ½ kopje DE met een bloemzeef en laat het 30 minuten intrekken, en zuig het dan op met een shop vac of filterloze stofzuiger (anders zal het filter verstopt raken en de motor van je stofzuiger doodgaan). We gebruiken ook een reinigingsoplossing van etherische olie van lavendel en witte azijn (20 druppels tot 16 oz) om de plinten rond de kattenbak schoon te maken.

Trek een paar rubberen handschoenen en een shirt met lange mouwen aan om externe parasieten te doden. Voor een hond, strooi voorzichtig ½ kopje in hun vacht en wrijf het zachtjes in met je gehandschoende handen. Voor een kat is ¼ kopje voldoende. Het is het beste om dit buiten te doen als je kunt in de open lucht, zodat je de DE niet inademt.

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken met vee zoals kippen

Wat kan diatomeeënaarde doen voor kippen en ander vee?

In een onderzoek uit 2011 toonde het voeren van kippen met een dieet aangevuld met 2% DE een toename van de grootte van de dooiers, een significante afname van inwendige parasieten en een toename van de totale eiergrootte. De DE-gevoede vogels wogen ook zwaarder dan de niet-GE-gevoede vogels. Uit de studie bleek ook dat kippen die toegang kregen tot stofbaden met DE toegevoegd aan de mix, een significante afname van uitwendige parasieten hadden. Klinkt voor mij alsof DE de manier is om te zijn!

In onze kudde mengen we 1 kopje DE in onze voerbakken, die ongeveer 70 pond voer bevatten. We zullen in het vroege voorjaar en de herfst 2 eetlepels DE toevoegen aan hun waterbakken van 3,5 gallon om interne parasieten te doden. Ten slotte mengen we een kopje DE in elk stofbad, waar ook houtas en grind in zitten.

Wat ander vee betreft, raad ik aan om het te gebruiken in voer op basis van granen om ongedierte weg te houden, het minstens twee keer per jaar aan het water toe te voegen om op natuurlijke wijze te ontwormen, en het voorzichtig uitwendig toe te passen om uitwendige parasieten te helpen verminderen. Toepassingen zijn afhankelijk van de grootte en het type van uw veestapel, maar ik kan alleen persoonlijk spreken voor het houden van kippen. Ik moedig je aan om te blijven onderzoeken wat andere boeren hebben geprobeerd.

Vond je dit bericht leuk? Misschien vind je mijn bericht over Hoe een galblaasspoeling en leverreiniging te doen ook leuk


Hoe diatomeeënaarde te gebruiken als parasietreiniging, voor u, uw huisdieren en uw vee