Begin de dag met oil-pulling

We willen allemaal gezond blijven of worden toch ?

In het normale leven komen we in aanraking met goeie en slechte dingen in onze omgeving. Of dat nu onbewust via de lucht die we inademen of wat we bewust opeten is, het kan goed of slecht voor je zijn. Zoals alles is er een balans die voor elke individuele persoon speciale kenmerken heeft.

Ik lees steeds meer over Oil-Pulling

In een van de weblog van Peter van Oosterum kwam een interessant artikel langs over Oil-Pulling. Het gaat over een techniek die al in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt werd zo’n 2000 tot 3000 jaar voor Christus.

Hoe werkt oil-pulling ?

Oil-pulling werkt eigenlijk als je mond wassen. Het trekt de afvalstoffen uit je mondholte. Ik hoor je nu al denken; Maar Patrick ik poets mijn tanden toch al? Nou het gaat een beetje verder. En Peter beschrijft dat heel mooi :


In de mond, onder de tong is de huid heel dun en er stroomt veel bloed doorheen. Van dat feit wordt gebruik gemaakt bij de toediening van sommige medicijnen die je alleen maar onder te tong hoeft te leggen om ervoor te zorgen dat ze worden opgenomen. Die sublinguale huid, de huid onder de tong maakt het mogelijk om niet alleen stoffen rechtstreeks in de bloedbaan te brengen, maar ook om stoffen uit het bloed te verwijderen. Dan moet die huid echter wel in aanraking zijn met een stof die gemakkelijk kleine beetjes van die zware metalen opneemt. Zo’n stof is bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Het lichaam is een ingenieus systeem wat we met de juiste kennis positief kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen we in balans blijven, of als we een onbalans ( dis-ease ) hebben die herstellen. De natuurgeneeskundige manieren werken niet meteen, het is geen pilletje “et-voila” symptoom opgelost.

Om de methode met de olie toe te passen moet je het volgende goed begrijpen: van de zware metalen die je graag kwijt wilt zit maar een heel klein beetje in het bloed. Meer laat de homeostase niet toe. Maar als dat kleine beetje via de olie in aanraking met de huid onder de tong steeds weer weggenomen wordt kan uit allerlei opslagplaatsen in het lichaam weer een klein beetje aan het bloed worden meegegeven. Langzaam maar absoluut zeker raak je dan van je zware metalen af. Het is een heel effectieve therapie die je met geduld moet toepassen.

Hoe pas je oil-pulling toe ?

  • Doe dit ’s ochtend altijd op een nuchtere maag
  • Neem een eetlepel zonnebloem olie* in je mond
    ( ik gebruik tegenwoordig Koudgeperste Biologische Kokosolie )
  • Spoel de olie rond in de mond en tussen de tanden door voor 15 à 20 minuten Na het spoelen zitten alle afvalstoffen in de olie dus vooral niet doorslikken !
  • Na de 15 à 20 minuten spuug je de olie uit. Het liefst op bv wc papier wat je weggooit in een prullebak. Als je de olie door een afvoer spoelt dan loop je op den duur kans op verstopping.
  • Spoel je mond met lauw warm water en poets je tanden daarna ( iets met zout verdient de voorkeur )
  • Doe dit voor drie weken waarna je drie weken “rust” neemt. ( zie Homeostase )

<

Verbind je, onderzoek de informatie die je hoort, denk na, heb lief en ga met licht en liefde geven door het leven ! Natuurlijk waardeer ik jullie commentaar hierover onder de post of in de mail en deel het bericht met je vrienden.
 

Graag wil ik jullie verzoeken mij te steunen door donaties om mijn reis “op weg naar beter” mogelijk te maken.

 

bezoek de Donatie pagina voor meer opties.

(*disclaimer: Niets op deze website is bedoeld als een medisch advies. Het is niet de de bedoeling om de indruk te geven dat een mening ook waarheid is. Mijn visie , of die van anderen die ik vermeld, geven geen waarheidsclaim of zijn bedoeld om mensen die een andere mening hebben te kwetsen. )

Het volledige artikel wat ook mij geïnspireerd heeft van Peter van Oosterum lees je hier

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter. Bookmark de permalink.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.