is zout wel slecht voor je?

Er is ons al jaren verteld dat teveel zout slecht voor ons is. Hoge Bloeddruk en vocht vasthouden worden vaak genoemd. Hoe kan het dan dat ik een “perfecte” bloeddruk heb en van oedeem af gekomen ben? Mijn dagelijks eten en drinken heeft namelijk heel veel toegevoegd zout. Het zal wel iets anders zijn dan toeval toch ?

Hoe werkt dat dan?

Het lichaam is een boel cellen die met elkaar in symbiose zijn. Ze communiceren met elkaar. Ook zijn we elektrische wezens en bescherming is dus ook belangrijk en ik gebruik Klik om meer te lezen over de EMF Kaart  deze kaart zet alle “slechte” straling om. Hoe meer hoe beter 🙂 

Elektriciteit kan alleen geleiden in “zout” water. Op het moment dat we water demineraliseren dan geleid het ook geen stroom meer. Ergens heeft de medische wetenschap het belang hiervan ook ingezien en daarom zie je vaak dat mensen aan een infuus gaan als ze op de eerste hulp  komen na een trauma. In dat infuus zit 0,9% NaCl .. of te wel zout in water…

Van vocht vasthouden af komen door juist meer water te drinken

Het is moeilijk om niet te medisch technisch te worden om dit uit te leggen, maar ik zal een poging doen om het begrijpbaar te vertellen. In je bloed kunnen we bepaalde cellen onderscheiden. De meest bekende zijn de rode en de witte bloedlichamen. Deze cellen hebben van nature een elektrische lading. Hierdoor stoten ze zich van elkaar af. Het beste te vergelijken met twee magneten die je met dezelfde polen naar elkaar laat wijzen zich ook af zullen stoten. Door deze lading zwemmen de cellen vrij in je bloed zoals het hoort. Als die lading verstoort is dan gaan de cellen aan elkaar klonteren en stroomt het niet zo goed door, of erger er vormen zich “klonters” ( Zie Filmpje hieronder ) Als we voldoende water drinken zorgen we ervoor dat de cellen vrijer kunnen blijven bewegen. Uhh Patrick, wat is voldoende water? ik heb gehoord dat je 2 liter water op een dag zou moeten drinken…. Nou het is iets uitgebreider dan dat. Idealiter drink je minimaal2 Liter water op een dag. Maar wat heeft er invloed… Voor elke kop koffie of thee zou je eigenlijk de dubbele hoeveelheid aan water moeten drinken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor alcohol. Dus 2 Liter water is een minimum … Ik heb meer gedaan om van de oedeem af te komen, maar dat is een onderwerp op zich… 

Oke dan, wel even iets meer de diepte in…

Er word wel eens gezegd dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is. Nu is het ook zo dat 60% van je lichaam water  in het interstitium zit. Wat is het Interstitium ?

Het Interstitium. De ruimte die tussen bloedvaten en cellen ligt, zorgt voor de vloeibare en structurele omgeving rondom die cellen. Onder de meeste omstandigheden in de meeste weefsels, vloeistof uit de vasculaire ruimte filtert voortdurend van de micro bloedvaten in de interstitiële ruimte en wordt niet opnieuw geabsorbeerd.

 
 Kortom, bloed uit de bloedbaan komt in het interstitium en word gefilterd en gaat niet direct weer terug. Ook belangrijk om te weten is dat het een relatie heeft met het lymfatische systeem wat oa in onbalans is als je last hebt van oedeem.
Interstitiële vloeistof, gevonden in de ruimtes tussen cellen en weefsels, fungeert als het medium voor stofuitwisseling tussen cellen en bloed, terwijl lymfe een vloeistof is die is afgeleid van interstitiële vloeistof die door het lymfestelsel reist en een cruciale rol speelt in de immuunfunctie.”
 
Het Lymfatisch systeem filtered veel afval en niet lichaamseigen cellen. We kennen allemaal de dokter die voelt of je harde bobbels hebt onder je kaak bij een onderzoek. Hij voelt dan aan de Lymph knopen om te kijken of je afval aan het verwerken bent. Nou kan je de werking van Lymph em ook het interstitium vocht positief beïnvloeden door de PH op ongeveer 7,3 te houden. Dat noemen we zo alkalisch mogelijk. De tegenhanger is een zure omgeving waarin  makkelijker een expressie kan voorkomen die we Kanker noemen.

 

Is de soort van water belangrijk ?

Mocht je nog denken dat we in Nederland Schoon water uit de kraan krijgen dan moet ik je helaas teleurstellen. Nederlands kraanwater wordt gezien als één de schoonste wateren ter wereld. Toch komt ook in ons drinkwater behoorlijk wat vervuiling voor. Nadat waterzuivering bedrijven het water hebben gefilterd, blijft er nog zo’n 20% vervuiling in het water achter. Een waterzuivering installatie haalt bijvoorbeeld geen medicijn resten uit het water. Dat is ook de reden dat ik  gefilterd water via een omgekeerd osmose principe gebruik. Dit is een waterfilter installatie die 99% zuiver water maakt. Via de gefilterd water link zie je welke ik heb en het bevalt me heel goed en je kan de  filter kit 1x per jaar vervangen. In de winkel kan je bv Sourcy water kopen. Let wel op dat dit water uit dezelfde bron als het Utrechts leidingwater komt. Of het goed is weet ik niet , maar er zijn verschillen die het onderzoeken waard zijn. Tevens zou je water kunnen destilleren waarmee je ook 99% zuiver water maakt. Thuis filteren van water heeft het voordeel dat je de troep er uit haalt. Nou hoor je al snel dat dan alle mineralen er óók uit zijn.. pffff dan denk je goed bezig te zijn… Gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor en dat het Keltisch Zee Zout. Ik heb het ergens in een winkel gekocht en deze Link vond ik op Bol.com

“de Links zijn voor het gemak van de lezer, als ze via Amazon komen heb ik ze daar eerder gekocht en ben er heel tevreden over. En ja ik krijg een paar centen als jij ze ook via de link koopt en daar hoop ik dit weblog en mijn reis om beter te worden van voort te zetten. Er komt niets op deze site wat te beïnvloeden is door een externe partij om geld aan te verdienen. Ik deel mijn ervaringen en krijg ook tips om over te schrijven”

  Wat is het verschil tussen goed en slecht zout ?

Alles is gebaseerd op balans. In het engels kunnen ze het beter zeggen. Een Disease (ziekte) is dus letterlijk een Dis – Ease (on balans).  Er word gezegd dat teveel zout slecht voor je is en onder andere een hoge bloeddruk kan geven. Nou is dat strikt genomen ook zo. Maar wat niet verteld word is waarom dan. Het is namelijk gebaseerd op een balans. namelijk de balans tussen Natrium ( zout ) en Kalium. Als we “dokter Google” consulteren dan geeft die dit antwoord:

Kalium heeft een gunstig effect op de bloeddruk, omdat het het bloeddrukverhogende effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast spelen natrium en kalium een rol in de geleiding van zenuwprikkels en het samentrekken van spieren. Kalium zit bijvoorbeeld in zuivel, vlees, groente en fruit.

Dan speelt nog mee dat de meeste mensen keukenzout in de supermarkt kopen. Dit is geraffineerd zout , dus alle goeie mineralen zijn er uit gehaald. Het enige goeie was JoZo zout want er was namelijk Jodium aan toegevoegd. Dat neem ik nu als een supplement apart in. Als we kijken naar Keltisch Zeezout dat uit Guérande komt en, heel belangrijk, met de hand gewonnen word en niet met ijzer in aanraking mag komen, dan zit dat vol met mineralen. Dit zout word in zoutpannen in de zomer gedroogd en neemt ook de mineralen uit de kleiachtige bodem op. Himalaya zout word ook vaak als “goed” zout aangemerkt al hoe wel ik ook berichten heb ontvangen die zeggen dat als iets onder grote druk heeft gestaan het nooit zo goed kan zijn. Deze persoon zal misschien geen liefhebber van diamanten zijn hahaha. Ik zelf kan niet verklaren of Himalaya zout net zo goed of “slechter” is. Wel is het Natrium gehalte veel hoger dan het Keltisch zeezout.

Ten slotte nog een clip uit de documentaire film  THRIVE II: This is what it Takes 

Hier zien we dat we balans kunnen herstellen met oa zouten om een voorbode van Kanker te onderdrukken en welk effect het op het bloed heeft.  (Nederlandse ondertitels)

 

Natuurlijk waardeer ik jullie commentaar onder de post, in de mail en deel het bericht met je vrienden. Hiermee verbinden we en leren we van elkaar ! Als ik je hiermee waardevolle informatie heb gegeven dan is het leuk om dat ook terug te ontvangen. Door een bijdrage te doen kan me steunen. Dit kan in de vorm van jouw tijd, talent of door een donatie om mijn reis “op weg naar beter” mogelijk te blijven maken.

 

bezoek de Donatie pagina voor meer opties.

(*disclaimer: Niets op deze website is bedoeld als een medisch advies. Het is niet de de bedoeling om de indruk te geven dat een mening ook waarheid is. Mijn visie , of die van anderen die ik vermeld, geven geen waarheidsclaim of zijn bedoeld om mensen die een andere mening hebben te kwetsen. )

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op is zout wel slecht voor je?

  1. Frans schreef:

    Thank you for your article.

    The definition of clean when it comes to the water in The Netherlands is also a bit controversial; does adding fluoride and other chemicals make it clean? And how are the “medicine” defined on the clean-scale? I agree that the reverse osmosis cleaning is the way to go.
    Also, anything refined, aside from the salt should be avoided, let’s go back to the basics, if possible.

    To health, cheers.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.