Dagelijkse dingen om beter te worden


Als ik ’s ochtends wakker word dan begint er eigenlijk een soort ritueel met allerlei dingen die me helpen om me beter te voelen of die me op de lange termijn moeten helpen om beter te worden. Gaande weg zijn er dingen bij gekomen en natuurlijk ook afgevallen door voortschrijdend inzicht, beperking of luiheid.

Toen ik me nog beter kon ontspannen en mijn benen 100% kon strekken zonder problemen, en dus plat op mijn rug liggen in bed, deed ik een Reiki Self Healing bij het wakker worden en voor het slapen gaan. Ik kan je Reiki Self Healing van Alex Wilon aanbevelen. Erg mooie muziek en duidelijke instructie op beeld. Ooit ben ik met Reiki begonnen door het elke dag meerdere keren op mezelf toe te passen en deze video’s helpen heel erg goed.

Hierna is het tijd om het het lymfatisch stelsel te activeren ten einde de afstoffen een mogelijkheid te geven om in beweging te laten komen en je lichaam te verlaten. Via Dr Mandell heb je een duidelijke video hoe je dat zelf zou kunnen uitvoeren.

Als ik in de douche kom is het eerste dat ik de spier die onder spanning staat in mijn linker bovenbeen (hamstring) in ga smeren met 70% DMSO. Wat het doet is dat het iets van pijn wegneemt , maar nog belangrijker is dat het ontspannend werkt. Een advies is om het ongeveer 20 minuten te laten inwerken en dan af te wassen met alleen water en schone handen. Om  de voordelen en zeker de aandachtspunten goed te beschrijven zal ik hier een aparte post voor maken. Voor nu even een waarschuwing dat DMSO andere stoffen mee door de huid neemt, denk aan lotion, zeep en zelfs de kleur van de kleding die met die plek in aanraking komt !

(Beneden neem ik een glas met Natrium Bicarbonate, Lemon Juice en warm gefilterd water om het lichaam in een alkalisch neutraal staat te helpen brengen.)

Update 5-juli-2023: Sinds ik bezig ben met Selderij Sap drinken op een nuchtere maag vervalt de Lemon Juice. Ook ben ik begonnen met Oil Pulling ( komt als nieuw bericht )

En vul mijn Enema pomp flesje. Voor de snelle variant gebruik ik een pompflesje van bijna 1 liter en ik vul hem met lichaamswarmte gefilterd water. De ene keer met Jodium ( Lugols Iodine ) dan weer met Biologische koffie ( volgens de Dr Gerson Therapy ) of met CDS ( te maken zoals Andreas Kalcker beschrijft ) Je kan met dit pomp flesje een enema doen terwijl je zit op je toilet. Ik had/heb niet veel keus want opstaan van de grond is een moeilijke en bijna onmogelijke actie en nodig als je het volledig doet. Een enema brengt vloeistof in de darm waar een soort snelweg zit naar de lever , de “vena portae hepatis” en dat kan de ontgifting sterk beïnvloeden. Een van de voordelen van bv een koffie enema is dat er 300% meer gluthation gemaakt word. Enema’s waren een lange tijd normaal. Als men griep of verhoging kreeg was het eerste wat men deed een enema, om de darmen “schoon” te spoelen en de afvoer van slechte dingen te bevorderen. Als we dit minimaal 5 minuten hebben gedaan zijn er 2 a 3 cycles geweest die ook door de ader de lever hebben bereikt en kunnen we alles rustig laten lopen. Een betere Enema manier is natuurlijk liggend op de rechterzijde en het langzaam in laten lopen van 2 liter biologische koffie. Dit moet je opbouwen zowel qua volume als met de tijd dat je het binnen kan houden. ( Tip: Doe dit altijd in de douche )

Hierna is het een waar genot om onder de douche te gaan. Ook hier heb ik een vaste routine die heilzaam werkt. De ene keer doe ik een Dry Brush voor ik ga douchen maar volgens het systeem hoe het lymfatisch stelsel werk kan je je ook wassen. Als je de volgorde en de richting die je wrijft maar aanhoud. Simpele regel is naar het hart toe. Beter gezegd je werkt altijd naar de 3 belangrijke punten waar de lymf nodes zitten toe (kaak, oksels, liezen)

Na mijn CVA in september 2018 heb ik eigenlijk altijd een uitdaging gehad met mijn neus die vaak helemaal dicht zat.  Een goed ding is dat dit steeds beter word en momenteel heb ik ” nog maar ” 1 neusgat wat eigenlijk altijd verstopt is. Het kan afhankelijk mijn houding in bed zowel links als rechts voorkomen. maar mijn neus is nog nooit helemaal vrij geweest. Ik vermoed dat er verband tussen problemen met de neus en mijn oren is. aangezien als ik een neus douche neem ik zowel de neus als de oren behandel. Standaard word een neusdouche met hele dure zakjes zout geleverd. Ik maak mijn neus douche met DMSO , CDS en Himalaya zout( biologisch organisch ) en ik gebruik gefilterd water via een omgekeerd osmose principe. Als ik het water uitsnuit en afwisselend 1 neusgat dicht hou dan kraakt het bij mijn oren en vaak kan ik beter horen daarna. Het werkt zeker om mijn holtes te reinigen en geeft me een schonere neus en beter gehoor.

Als ik me afgedroogd heb dan ga ik mijn tanden nog poetsen. Dat heb ik door de jaren heen met verschillende versies gedaan. Natuurlijk de commerciële tandpasta’s met lekkere frisse fluor erin. Goed voor je gebit zei de tandarts toch? Er stonden zelf samples bij mijn eerdere tandartsen om te proberen. Het verbaasd me niet meer dat daar alle grote dure merken inzitten, en zonder uitzondering met fluor. Ik zal ook hier een afzonderlijke post van maken. Ik heb de meer biologische tandpasta’s gebruikt en die verschillen erg in werking. smaak en vooral kosten. Om de kosten beperkt te houden poets ik momenteel met een mix van Natrium Bicarbonate / Himalaya zout / DMSO / en 10% CDS. Wat trouwens ook heel goed is om mee te gorgelen om de keel schoon te maken.

Graag hoor ik jullie commentaar hierover onder de post of in de mail.

Graag wil ik jullie verzoeken mij te steunen door donaties om mijn reis “op weg naar beter” mogelijk te maken.


bezoek de Donate pagina voor meer opties

(*disclaimer: Niets op deze website is bedoeld als een medisch advies. Het is niet de de bedoeling om de indruk te geven dat een mening ook waarheid is. Mijn visie , of die van anderen die ik vermeld, geven geen waarheidsclaim of zijn bedoeld om mensen die een andere mening hebben te kwetsen. )

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.