Percepties van de Realiteit

Ik ben in gedachten verzonken en voel af en toe alsof ik helemaal vastzit in één enkele visie. Wanneer we overtuigd zijn van een bepaald perspectief, bekijken we alle nieuwe informatie door deze bril, alsof we het door een gekleurde lens zien. Dit wordt vaak vergeleken met het gezegde ‘door een roze bril kijken’, vooral wanneer we verliefd zijn.

Met Percepties van de Werkelijkheid verwijs ik naar hoe individuen of groepen de wereld om hen heen interpreteren en ervaren op basis van hun unieke perspectieven, overtuigingen, ervaringen en vooroordelen. Deze percepties kunnen sterk verschillen tussen mensen doordat ze worden beïnvloed door factoren zoals cultuur, opvoeding, opleiding en persoonlijke waarden.

Twee mensen kunnen hetzelfde evenement waarnemen, maar elk een volledig verschillende perceptie hebben van wat er is gebeurd vanwege hun individuele kijk op het leven. Bijvoorbeeld, één persoon kan een ongeval zien als een vreselijke tragedie, terwijl een ander het ziet als een kans voor groei en leren.

Dit concept benadrukt dat de werkelijkheid subjectief is in plaats van objectief, wat betekent dat er niet slechts één juiste manier is om de wereld om ons heen te zien. In plaats daarvan heeft elke persoon zijn eigen unieke begrip van het leven op basis van zijn ervaringen en overtuigingen, wat bepaalt hoe ze de gebeurtenissen in hun leven interpreteren.

Mijn posts zal ik ook op substack publiceren : https://substack.com/@amsterdamboomer
Elke claim in de posts is puur fictief en is niet bedoeld om mensen op bepaalde gedachtes te brengen.
Als U mijn bijdrages waardeert dan ben ik zeer erkentelijk als U een donatie doet . Natuurlijk mag je zelf bepalen wat het je waard is en kan je me op elke manier helpen die bij jouw past.

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.