Hoe kan je voor Geestelijke rust zorgen?

Wat zijn de mogelijkheden nog als alles om je heen in duigen is gevallen en alles wat je zegt verkeerd opgevat kan worden. Hoe kunnen we nog op weg naar beter ? De principes die je zou kunnen gebruiken en meer over de achtergrond in de video aan het eind vd post.

Door de principes van Seva, Shanga en Simran toe te passen, kunnen we zeker met meer eenheid en orde in deze turbulente wereld staan.

Seva, het concept van vrijwillige dienstverlening en altruïstische activiteiten, kan ons helpen om voor anderen te zorgen en positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Door ons in te zetten voor het welzijn van anderen zonder enige verwachting van beloning, kunnen we een gevoel van verbondenheid en solidariteit creëren. Dit helpt om barrières te doorbreken en de eenheid tussen mensen te versterken. Bovendien draagt het bij aan het opbouwen van een meer ordelijke samenleving waarin iedereen wordt ondersteund en niemand wordt buitengesloten.

Shanga, het concept van gemeenschap en spirituele gemeenschap, biedt een gevoel van verbondenheid en ondersteuning. Door deel te nemen aan een Shanga, kunnen we gelijkgestemde individuen vinden die onze spirituele waarden delen. Samen kunnen we meditatie beoefenen, studiegroepen vormen en rituelen uitvoeren. Dit creëert een gevoel van harmonie en eenheid, waarbij iedereen wordt aangemoedigd om ethisch gedrag te vertonen en elkaar te ondersteunen. Door in een Shanga te zijn, kunnen we een gevoel van orde en richting vinden in ons spirituele leven.

Simran, het concept van het bewust herhalen van de naam van God of spirituele mantra’s, kan ons helpen om onze geest tot rust te brengen en innerlijke vrede te vinden. In de wereld van vandaag, waarin stress en chaos vaak de overhand hebben, kan het beoefenen van Simran als een vorm van meditatie ons helpen om kalmte en helderheid te ervaren. Dit helpt ons om met meer focus en doelgerichtheid te handelen, wat bijdraagt aan een gevoel van orde in ons eigen leven.

Het toepassen van deze principes kan ons helpen om een gezamenlijk doel te bereiken en ons te verbinden met anderen op een dieper niveau. Het creëert een gemeenschappelijke grond waarop we met meer eenheid kunnen staan te midden van de turbulente wereld om ons heen. Samen kunnen we een positieve impact hebben en bijdragen aan een meer geordende en harmonieuze samenleving.

Bijgevoegd een eerste poging om het in een video uit te leggen. Geen super kwaliteit qua kwaliteit van de video en geluid, maar des te meer over het verhaal en de context.

Hi There 👋

Krijg de laatste berichten en speciale berichten voor alléén mensen op deze lijst !

We don't send spam! Read our privacy policy for more info

Dit bericht is geplaatst in Op weg naar Beter met de tags . Bookmark de permalink.

Geef jou reactie hier:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.